Wykonanie

Kolejny sposób na obiad bezglutenowy:)Dla dzieci i nie tylko.Składniki:3 młodziutkie
cukinie (u mnie 2 zielone i 1 żółta)1
marchewka2 ząbki
czosnku1
jajko2 łyzki
jogurtu greckiegopapryka w proszku,
sól kamienna oraz
pieprz ziołowy do smaku
mąka bezglutenowa (mieszanka mąk: ryżowa,ziemniaczana,tapioka,kukurydziana,gryczana)
olej do smażenia
Cukinię umyć,odciąć końcówki,zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Marchewkę również umyć,obrać i zetrzeć na mniejszych oczkach,
czosnek przecisnąć praską.Warzywa wymieszać w misce,dodać
jajko,
jogurt oraz tyle
mąki jak na zwykłe racuchy.doprawić do smaku
sola,
papryką i
pieprzem ziołowym.Na patelni rozgrzać
olej,na rozgrzany kłaść łyzką ciasto na racuchy,zmażyć na średnim ogniu do czasu aż racuszki zrumienią się łądnie z dwóch stron. Mozna podać z
jogurtem lub
śmietaną.Smacznego:)