Wykonanie
Wieczór, a obiadu na następny dzień nie ma. Szybki przegląd lodówki i jeszcze szybsza decyzja. Będzie chociaż zupa, drugie jakoś się wymyśli. Niecałe pół godziny i zupa gotowa. Chłopakom posmakowała, chociaż oni jedli bez pesto, ale za to z grzankami. Córa odmówiła już po pierwszej łyżce. Nie szkodzi. Było więcej dla nas.
Składniki:1
cukinia3 - 5
ziemniaków2
marchewkisól,
pieprz3-5 łyżek pesto (lub spora garść
bazylii,
oliwa, 2
orzechy włoskie,
parmezan)Wykonanie:Zagotować ok. 1,5 l
wody (
bulionu). Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę
ziemniaki i
marchewkę. Gotować przez około 10 - 15 minut.
Cukinię obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się
wywaru. Gotować razem, aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku. Całość zmiksować. Do zupy dodać pesto (ja przygotowałam sama odrobinę, ale można też dodać gotowe).