Wykonanie
Ostatnia łubianka
truskawek musiała zostać godnie wykorzystana. Do tego musiało powstać też coś dla małych alergików. Powstał
kakaowy biszkopt z
truskawkami (zdjęć nie ma, a i przepisu nie będzie, bo chyba jednak
truskawki są zbyt soczyste do
biszkoptu),kruszonka i sernik na zimno (właśnie się studzi). Kruszonka robiona zupełnie na oko.
Składniki:
truskawki (około 250 g)
cukier2 łyżki
mąki ziemniaczanejkruszonka według tego przepisuWykonanie:Umyte i odszypułkowane
truskawki wkładamy do naczynia do zapiekania. Część
truskawek rozgniatamy (użyłam tłuczka do
ziemniaków), część zostawiamy w całości. Dosładzamy do smaku i dodajemy
mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Przygotowujemy kruszonkę i posypujemy
truskawki. Ja na wierzch dodałam jeszcze garść
jagód. Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.