Wykonanie
Już kiedyś pokazywałam te muffinki, ale są tak dobre, że postanowiłam pokazać je jeszcze raz. Tym bardziej, że dodałam inne
owoce, a małżonek postanowił pozować do zdjęcia :)Kolejne danie zjadane na świeżym powietrzu, na leżaku i kocyku z miłą lekturą w dłoni (poznajecie tą panią?).

Składniki:2 szklanki
mąki1
jajko2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
mleka3/4 szklanki
cukru1/3 szklanki
oleju1/2 szklanki świeżych
jagód wymieszanych z
porzeczkamiszczypta
soli1 łyżeczka
aromatu waniliowegoWykonanie:W jednej misce wymieszać
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
cukrem i
solą.W drugiej misce roztrzepać
jajko z
mlekiem,
olejem i
wanilią. Zawartość obu misek połączyć, dodać
owoce i wymieszać delikatnie.Nakładać do foremek muffinkowych i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

/wydrukuj przepis/