Gofry wracają na nasz stół regularnie - w wersji piekarnikowej. Na gofrownicę na prąd brakuje w kuchni już miejsca :) Smak piekarnikowych można naprawdę polubić. Są puszyste i takie... biszkoptowe :)Dzisiejszy przepis prezentuje dwie wersje - waniliową i kakaową. Dla każdego coś dobrego :)Składniki:1 szkl. mąki1 szkl. mleka1 jajko1 łyżka olejuszczypta soli1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukruaromat waniliowy1 łyżeczka kakaoSposób przygotowania:Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem i połącz stopniowo z mąką, mlekiem i olejem. Dodaj proszek do pieczenia i delikatnie połącz masę z ubitymi białkami. Masę podziel na dwie części - do jednej dodaj aromat waniliowy, a do drugiej kakao. Obie masy kolejno wymieszaj i przelej do silikonowych foremek.Gofry piecz 20 minut w 170-180 st.