Wykonanie
W pracy możemy spotakć różnych ludzi. Ja mam to szczęście, że spotkałam wiele osób przesympatycznych i z otwartym
sercem. Jedną z nich jest Jola, przewrażliwa, która jak by mogła uchyliłaby każdemu nieba, dzięki której od prawie 2 lat czytam przewspaniałe książki, a od kilku miesięcy odbywam rozmowy o kulinariach.Dlatego właśnie specjalnie dla Ciebie Jolu powstała dzisiejsza granola (mam nadzieję, że zdążę przed Twoimi sobotnimi wypiekami). Kilka dni temu rozmawiałyśmy o
śniadaniowych przysmakach i zastanawiałyśmy się, czy można dodać
wiórki kokosowe do granoli. Edysia przyszła nam z pomocą i na podstawie tego wpisu oraz moich poprzednich granoli (oraz oczywiście moich zapasów kuchennych, dlatego tak mało niektórych składników) powstała dzisiejsza mieszanka.
Składniki:350 g
płatków owsianych160 g
słonecznika50 g
wiórków kokosowych2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
imbiru2 łyżki
oleju arachidowego110 gr
dżemu jabłkowego (może być sok)Wykonanie:Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pec przez ok 40-45 minut w 170 stopniach. Studzic w piekarniku.
/wydrukuj przepis/