Wykonanie
Pyszne, delikatne w środku puszyste i leciutkie a chrupiące zewnątrz. Baaaardzo smaczna propozycja na kolorowe podwieczorki nie tylko dla dzieci :) Przepis znaleziony na blogu Ósmy kolor tęczy - Polecam baaardzo :)Składniki na 12 gofrów:2 szkl
mąki pszennej2
jajka1 szkl
mleka1 szkl
wody gazowanej2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżeczki
cukru waniliowego4 łyżki
olejuszczypta
soliBiałka ubić na sztywno ze szczyptą
soli. Pozostałe składniki bardzo dokładnie zmiksować. Pianę delikatnie wmieszać na koniec do ciasta.Gofry piec ok 2 minuty na złoto. (nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia). Upieczone stawiać pionowo na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z
bitą śmietaną,
owocami,
czekoladą i
sosem malinowym). Smacznego :)