Wykonanie
Cudowne, idealne
czekoladowe z cudnym aromatem
konfitury różanej... Jeśli dodamy do tego ulubione
orzechy -
migdały lub
pistacje wówczas z trudem można się powstrzymać przed sięganiem po kolejną... i jeszcze jedną.... Przepis znaleziony na stronie "Na miotle ". Jeśli macie kilka czerstwych pączków po tłustoczwartkowym szaleństwie to polecam Wam baaardzo :)Składniki:6 czerstwych pączków50g
masła4 łyżki
kakao4 łyżki
rumuponadto:200g ciemnej
czekolady do obtoczenia
migdały,
orzechy,
pistacje do dekoracjiPączki zmiksować bardzo dokładnie malakserem. Dodać miękkie
masło i
rum oraz
kakao i zmiksować raz jeszcze. Z masy formować kulki wielkości
orzecha włoskiego i wstawić do lodówki celem schłodzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Bajaderki maczać w
czekoladzie i posypywać ulubionymi
orzechami. (Uwaga - na zimnych bajaderkach
czekolada szybko stygnie) Odstawić na kratkę lub na tace wyłożona woreczkiem foliowym (ułatwia oderwanie pralin od talerza). Wstawić ponownie do lodówki i schłodzić.Smacznego :)