ßßß
Kisielówka, to bardzo proste i szybkie do zrobienia ciasto, a do tego smaczne. Czyli wszystko tak jak lubię. Smak kisielu można dobierać sobie dowolnie. Kisielówkę piekłam na termoobiegu i wierzch ciasta wyszedł chrupiący niczym beza. Sama słodycz. Polecam.1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru (jeśli kisiel jest z cukrem, to dodajemy cukru mniej)1/2 kostki margaryny4 jajka2 opakowania kisielu truskawkowego1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia// 1 szklanka cukru ( jeśli kisiel jest z cukrem, to dodajemy cukru mniej )2 opakowania kisielu truskawkowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1/2 kostki margaryny';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(" "); // ]]>[Listonic]//Margarynę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy przestudzoną margarynę i dalej miksujemy. Do masy, nadal miksując, stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do ciasta. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do całkowitego połączenia. Na koniec wsypujemy kisiel i dokładnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (termoobieg 150 stopni) i pieczemy 30-40 minut do "suchego patyczka".Smacznego!