beta

Sero-makowiec bez pieczenia

Sero-makowiec bez pieczenia
Czas min
Trudność 2/5

Składniki:

Przygotowanie:

Wykonanie biszkoptu: całe jajka ubić z cukrem (4 łyżki), cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przelać na dużą blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec 0k. 20 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor.Wykonanie masy makowej : wyjąć z puszki i dobrze wymieszać.Wykonanie masy serowej:serek, mikserem, połączyć ze śmietaną, dosładzając do smaku, dodać zapach. Namoczoną w 3 łyżkach zimnej wody żelatynę rozpuścić na małym ogniu i połączyć z serem.Złożenie ciasta: biszkopt - masa makowa - masa serowa - herbatniki oblane polewą i posypane wiórkami kokosowymi.Wykonanie polewy: wszystkie składniki , mieszając, podgrzewać na małym og ... Cały opis >>
Źródło: http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/4027/Sero-makowiec-bez-pieczenia/