Wykonanie
Szybki, zdrowy i pyszny wpis, czyli krótko o
mące owsianej :) Przy tej najbardziej popularnej, czyli oczywiście
mące pszennej, takie
mąki jak chociażby owsiana, są niestety mało u nas praktykowane. Nie
będę się rozpisywała o jej wszelkich dobrociach i właściwościach, bo od tego mamy wujka google, ale zachęcam Was do zrobienia w domu takiej
mąki i przygotowania na niej chociażby naleśników, czy
ciasteczek. Na prawdę poczujecie różnicę i być może przekonacie się tak jak ja, do tej zdrowszej wersji :)---------Szklanka
płatków owsianych = szklanka
mąki owsianej :)Składniki na
mąkę:
płatki owsianePrzygotowanie
mąki:
Płatki wrzucamy do misy blendera, miksujemy je na drobny pył i mamy naszą
mąkę owsianą. Prawda, że proste :) ?