Wykonanie


Czas przygotowania: 15 minutRóżowe
jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu,
jajka zyskują nie tylko piękny wygląd, ale i smak. Ich przygotowanie nie wymaga on nas szczególnej pracy, a efekt końcowy na prawdę wart jest zrobienia takiej wersji
jajek wielkanocnych.Składniki na
jajka:4
jajka300ml koncentratu barszczu czerwonego3 ząbki
czosnku ( opcjonalnie )Przygotowanie
jajek:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.Do miseczki, lub słoika wlewamy koncentrat, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki
czosnek.Wkładamy przestudzone
jajka, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie wyciągamy, osuszamy i przekrawamy
jaja na połówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.