ßßß Cookit - przepis na Różowe jajka

Różowe jajka

nazwa

Składniki

Wykonanie

Czas przygotowania: 15 minut
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko piękny wygląd, ale i smak. Ich przygotowanie nie wymaga on nas szczególnej pracy, a efekt końcowy na prawdę wart jest zrobienia takiej wersji jajek wielkanocnych.
Składniki na jajka:
4 jajka
300ml koncentratu barszczu czerwonego
3 ząbki czosnku ( opcjonalnie )
Przygotowanie jajek:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Do miseczki, lub słoika wlewamy koncentrat, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek.
Wkładamy przestudzone jajka, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie wyciągamy, osuszamy i przekrawamy jaja na połówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Źródło:http://www.niepieprz.pl/rozowe-jajka