Wykonanie
Pigwa, a właściwie pigwowiec, zawiera bardzo dużo witaminy C, dlatego polecany jest szczególnie jesienią jako dodatek do
herbaty. Podaję Wam na niego najszybszy i najmniej pracochłonny przepis, bez pasteryzacji. Słoiczki w lodówce wytrzymają około kilku tygodni.Porcji: 2 małe słoiczki Czas gotowania: bezSkładnikikilkanaście
owoców pigwybrązowy cukierPrzepis1
Owoce dokładnie myjemy. Kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych.2Pokrojone
owoce wkładamy do słoiczków i zasypujemy
brązowym cukrem.3Odstawiamy na kilka dni i gotowe 🙂Pełnowartościowe śniadanie na jesieńAbout
Kasia NowakowskaMoże ci się spodobać
Koktajl malinowy10/07/2013
Praktyczne rozwiązania w kuchni | Inspiracje03/03/2015
3 powody, dla których warto jeść
szparagi | Właściwości
szparagów21/05/2016