Nic nie napiszę. Musicie spróbować :)Przepis z "Jadalnych prezentów"Składniki:400 g czekolady 70%3 tabliczki białej czekoladykilka łyżek konfitury z pigwynalewka z pigwy (ew. cytrynówka)250 ml śmietany kremówkiSposób przygotowania:Czekoladę gorzką stop w kąpieli wodnej i wypełnij nią foremki do pralinek tak, aby czekolada dokładnie pokryła ścianki. Obróć foremki do góry dnem i odstaw do zastygnięcia.Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej z kremówką. W czasie topienia mieszaj czekoladę, by połączyła się z kremówka na gładką masę. Przestudź, połącz z pigwą i odrobiną nalewki - do smaku.Nadzieniem napełnij korpus pralinek. Na tak napełnionych pralinkach rozprowadź resztę stopionej czekolady. Odstaw, by zupełnie zastygły.