Wykonanie
            W moim domu rodzinnym nie jadało się 
andrutów. Pomysł, by przygotować 
andruty z masą 
orzechową i powidłami ma związek z Babcią mojego chłopaka, która przygotowywała mu je gdy był mały. Niestety nie ma jej już z nami, także nie jest to babciny przepis, tylko bardzo prosta i szybka wariacja na temat.Składniki:4 
wafle do 
andrutówok 400g masy orzechowej (np od Helio)ok 200g 
powideł śliwkowychpodgrzej masę w miseczce na parze, aż będzie półpłynnaposmaruj równą warstwą płaską stronę 
wafla połową masy, przykryj drugim 
waflem (wypukłą stroną do dołu)powtórz powyższe czynności z kolejnymi 2 
waflami*przełóż pary 
wafli powidłami, przykryj pergaminem, przygnieć np deską i dociśnij czymś ciężkim. Odstaw na noc w chłodne miejscenastępnego dnia pokrój na mniejsze kawałkiSmacznego! :)



>> Masę 
orzechową otrzymałam od firmy Helio <<