ßßß
Kolejny fantastyczny przepis na mazurka bez pieczenia. Na ciasteczkowym spodzie z ostatnio moją ulubioną prażynkową czekoladą, która dodaje większej chrupkości. Jako nadzienie posłużył mi czekoladowy kajmak, który jest po prostu przepyszny :D Sama już nie wiem, który bardziej mi smakuje solony czy czekoladowy. Oba są przepyszne polecam spróbować :D Co do mazurka myślałam że będzie słodszy ale okazał się idealny w smaku. Polecam!Składniki:200 g herbatników100 g rozpuszczonego masła100 g czekolady z prażynkami (ja użyłam z lidla)Nadzienie:400 g czekoladowego kajmaku użyłam Tegoczekoladowe jajeczka do dekoracjimały kawałek czekolady do starcia na wierzchMała forma do tart kwadratowa, prostokątna albo okrągła max 21 cmHerbatniki zmiel dodaj rozpuszczone masło i czekoladę. Wymieszaj i wyłóż dno i boki foremki. Włóż do lodówki na minimum 15 minut. Na przygotowany spód wyłóż kajmak, wyrównaj, posyp startą czekoladą i zrób dekoracje z czekoladowych jajeczek.