Wykonanie
Przez ostatnie kilka miesięcy podglądałam z ciekawością konkurs BlogerChef, w którym mógł wziąć każdy bloger kulinarny. Sama nazwa od razu nasuwa skojarzenia z innym turniejem kulinarnym, a mianowicie MasterChefem . Zasady są nieco inne, ale emocje zapewne dość podobne.Od listopada 2012 roku czekało na blogerów 5 zadań, jedzenie inspirowane kuchniami: śródziemnomorską, Europy Środkowej lub Wschodniej, Europy Zachodniej lub Północnej, Ameryki Północnej lub Południowej oraz kuchnią azjatycką. Uczestnicy zgłaszali swoje propozycje potraw możliwych do wykonania w 60 minut, po czym wybierano 8 półfinalistów (7 osób wyłaniało jury a 1 internauci), którzy gotowali na żywo zgłoszone dania.Już 22 czerwca w Columna Medica w Łasku k/Łodzi zmierzą się w finale: Michał Staszczyk, Beradetta Parusińska-Ulewicz,Alicja Drzewiecka,
Maria Banach oraz
Anna Grzesiak. Zmaganiom towarzyszyć będą liczne atrakcje
między innymi wielki piknik, który odbędzie się 23 czerwca, warsztaty dla blogerów i nie tylko. Ja również
będę 22 czerwca. Z góry serdecznie zapraszam na dwa spotkania o kuchni japońskiej. Szczegóły dotyczące programu można znaleźć bezpośrednio na stronie BlogerChef oraz profilu facebookowym .BlogerChef to ciekawa inicjatywa. Wśród zgłaszanych dań pojawiło się wiele apetycznych przepisów z pięknymi zdjęciami. Z konkursem związane były też różne akcje promujące produkty spożywcze. Jeśli macie ochotę na własne oczy zobaczyć zmagania najlepszych, nie może zabraknąć Was podczas finałów. Do zobaczenia!Podobne wpisyJapońskie
słodycze i Gourmand World Cookbook Awards 2013Japońska zastawa stołowa cz.3KONKURS – do wygrania książki „Japońskie słodycze”KONKURS nr 3 – do wygrania japońska ceramikaMikołajkowy konkurs z Pyszne.pl (do wygrania
bony na dostawę jedzenia)