Wykonanie
W zeszły czwartek odbyła się premiera mojej najnowszej książki pt. Tradycje kulinarne Korei . Tego typu wydarzenia zawsze wzbudzają we mnie wiele emocji. Ten dzień zaczął się wyjątkowo wcześnie. Jeszcze zanim odbyło się spotkanie prasowe miałam przyjemność spotkać się z Marietą Marecką i ekipą ABC Gotowania, by nagrać krótką rozmowę o pierogach.Później odbyła się prezentacja książki połączona z mini warsztatami robienia kimchi, które odbyły się pod
okiem pani Park Seung Won – specjalistki od etykiety, ceremonii parzenia
herbaty i tradycyjnej kuchni oraz pana Hyon Kim współwłaściciela restauracji Onggi (lokal rozpocznie swoją działalność w maju).Uwieńczeniem dnia było spotkanie otwarte poświęcone kuchni koreańskiej, podczas którego miałam okazję spotkać się ze osobami zainteresowanymi sztuką kulinarną z
Kraju Porannej Ciszy. Jak zawsze było bardzo miło.Praca nad książką to podróż do krainy nowych smaków oraz interesujące wyzwanie przynoszące wiele satysfakcji. To także zajęcie bardzo pracochłonne i często wymagające zaangażowania wielu osób. Dlatego też chciałabym podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że
mogę trzymać w rękach kolejną, pięknie wydaną publikację a w szczególności: mojej rodzinie, wydawnictwu Hanami, patronom medialnym książki, Muzeum Etnograficznemu w Warszawie za wsparcie i pomoc w organizacji spotkań, panu Hyon Kim z Onggi oraz pani Park Seung Won za ciekawe warsztaty kimchi, Jarkowi Pietrowowi, Łukaszowi Łuczajowi, Olgierdowi Uziembło, Marcie Wróbel, Agnes Karczewskiej, Arctic Paper, Panu Profesorowi Romualdowi Huszczy, Panu Profesorowi Krzysztofowi Gawlikowskiemu. A gdyby nie Agnieszka Płusa nie maiłabym tak ładnie upiętych włosów. Przede wszystkim jednak, kolejnych książek nie byłoby gdyby nie wspaniali Czytelnicy!
Podobne wpisyKONKURS – wygraj książkę „Tradycje kulinarne Korei”Koreańska kuchnia wegetariańska i wegańska – spotkanieTradycje kulinarne Korei – książka
Kurs kuchni koreańskiejSpotkania o kuchni koreańskiej i japońskiej,
Kraków 21 listopada