Wykonanie

Miał być
budyń czekoladowy na śniadanie, ale mama postanowiła go udoskonalić (jeśli chodzi o zawartość składników odżywczych) i dodała... spiruliny. Tylko jedną łyżeczkę! Spirulina jednak spowodowała zmianę koloru z brązowego na
dziwny zielono-bury. Próbowałam sprawę naprawić (M. nie chciała jeść budyniu zielonego, bo zamawiała brązowy!), niestety było bardzo ciężko. Z pomocą przyszła Stefcia, która zamieniła swój
budyń w ludzika.Za zdjęcie i całą stylizację dania odpowiada moja najstarsza latorośl, Stefcia :)Składniki:
czekoladowy budyń jaglany (np. z tego przepisu, z dodatkiem spiruliny)2 łyżki gęstego
jogurtu (użyłam owczego)kilka
jagód goji
Budyń został przełożony do miseczki. Z
jogurtu (i dodatkowej kropki budyniu) zrobiono oczy,
jagody goji ułożono w uśmiech. Voila!