Wykonanie
Kolejny, bardzo popularny
likier na cukierkach, tym razem w roli głównej pyszne
krówki :)
Likier łatwy i szybki do przygotowania, poleca się szczególnie w roli prezentu świątecznego dla osób pełnoletnich.Jeśli zastanawiacie się, który
likier lepszy: Kukułka czy
krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite!
Składniki:500 g
krówek350 ml
śmietany kremówki lub
mleka zagęszczonego niesłodzonego500-700 ml
wódki (u mnie 700 ml)Przygotowanie:
Krówki umieścić w rondlu, zalać
śmietaną i podgrzewać na małym ogniu (ale nie gotować!) od czasu do czasu mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia się
cukierków. Odstawić do całkowitego wystudzenia, następnie dolać
wódkę, wymieszać i rozlać do butelek. Po schłodzeniu można przystąpić do degustacji :)