Wykonanie
Taaaak, lubię, lubię bardzo.Gdyby nie fakt, że
krówki są mega kaloryczneeeee, mogłabym się nimi rozkoszować nieustannie.Jest jednak i na to sposób...
nalewka albo
likier jak kto woli, bo mnie w
sumie obojętnie;pNa wpis wpadłam zupełnie przypadkiem, przeglądając jakieś strony na fb. Patrzę, a tu wpis mojej koleżanki blogerki Emilki ....klik, klik i zapisz:DTakże...nie zastanawiając się kiedy, czy, po co....myk do sklepu po składniki i jazda.Przepis banalnie prosty, szybki, nie wymaga dumania, zachęcaaaam! Wpis umieszczam na życzenie kilku osób, które pozdrawiam serdecznie:)Przygotowanie: 5 minutKoszt: 18 złSkładniki:200 ml
wódkipuszka kajmaku50 ml
śmietany 30% ( ja dałam 100 ml)Wszystkie składniki wlewam do wysokiego naczynia. Miksuję na najniższych obrotach do momentu, aż uzyskam jednolitą masę.Wlewam zawartość do butelki, wkładam do lodówki.Zakładam, że poleży mi jakieś 14 dni....a czy nie dobiorę się do niej wcześniej....?Ktoś już tu wczoraj się delektował:D