Wykonanie
Właśnie tworzę tort z
kajmakiem i została mi połowa puszki. Długo się nie zastanawiałam...
likier krówkowy! Zrobiłam go zupełnie "w międzyczasie" podczas pracy nad
tortem. 5 minut roboty a efekt powalający :) Zachęcam do spróbowania.
Potrzebujesz:200g masy kajmakowej z puszki100g
śmietanki kremówki200 ml
wódki1 łyżeczkę
kawy rozpuszczalnej (jeśli nie lubisz
kawy to oczywiście nie dodawaj)Przygotowanie:Masę kajmakową zmiksować, by była miękka. Dodać
kawę rozpuszczoną w małej ilości wrzątku i znów zmiksować. Dodać
wódkę i
śmietanę. Znów zmiksować. Gotowe!Oczywiście
wódki można dodać mniej/więcej w zależności od upodobań.Ja taki
likier schładzam w lodówce całą noc. Oczywiście pierwszy kieliszek się nie liczy :)) Spróbować trzeba :)Smacznego!