Wykonanie
Jeśli lubicie
banany, to polecam Wam
masło bananowe z dodatkiem
krówek.
Masło jest słodkie, mega
bananowe i naprawdę pyszne. Idealnie komponuje się z chrupiącymi, lekko ciepłymi tostami. Może być również świetnym dodatkiem do naleśników, racuszków lub gofrów.Składniki:50 g
masła3 duże dojrzałe
banany lub 4 średnie1 opakowanie
cukru waniliowego (16g)8
krówekPrzygotowanie:
Masło (użyłam
masła klarowanego) przekładamy do garnka i roztapiamy. Następnie dodajemy obrane i pokrojone na drobne kawałki
banany i gotujemy na małym ogniu, przez około 5 minut, cały czas mieszając, aż
banany rozgotują się (można podczas mieszania trochę rozgniatać łyżką
banany).Kiedy
banany już się rozgotują, dodajemy
cukier waniliowy oraz pokruszone
krówki. Dalej, cały czas mieszając, gotujemy całość przez około 10 minut, aż
krówki całkiem się rozpuszczą.Gorącą masę
bananowo-
krówkową przekładamy do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamykamy. Pozostawiamy do ostudzenia. Mnie wyszło
masła bananowego tak około 1,5 szklanki.Źródło: Przepisy w 15, 30, 60 minutSmacznego!Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u