ßßß Cookit - przepis na Kulinaria w soczewce wiedzy

Kulinaria w soczewce wiedzy

nazwa

Składniki

Wykonanie

13 lutego 2014 roku o godzinie 9:30 w Muzeum Historycznym m.st. Warszawy (Rynek Starego Miasta 28-42, Warszawa) rozpocznie się sesja naukowa Kulinaria w soczewce wiedzy . Ja szczególnie zapraszam na 10:15 na mój referat Ryż w kulturze i kuchni Azji (Chiny, Indie, Japonia, Korea, Wietnam), a także na 10:40 na wystąpienie o kuchni Ameryki Południowej – Wprowadzanie tradycji kuchennymi drzwiami, czyli o afrobrazylijskiej kulturze kulinarnej, którego autorką jest Monika Ślizowska.
Wstęp na sesję jest bezpłatny, ale ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje internetowa rejestracja uczestników, która zostanie uruchomiona 5 lutego o godz. 12:00. Pełen program i rejestracja: http://www.mhw.pl/?event=kulinaria-w-soczewce-wiedzy .
Podobne wpisy
Jak ryżem zasiał (część 1)
Sushi – poradnik cz.1
Współczesna kuchnia chińska
Spotkanie o kuchni japońskiej i sushi kwiat róży
Hina matsuri – japońskie Święto Lalek
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/kulinaria-w-soczewce-wiedzy