ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z musem czekoladowym, orzechami laskowymi i bezą

Ciasto francuskie z musem czekoladowym, orzechami laskowymi i bezą

nazwa

Wykonanie

Ciasto francuskie można przełożyć też musem czekoladowym, posypać posiekanymi orzechami laskowymi i pokruszoną bezą.
gotowe ciasto francuskie (można też zrobić kruchy spód)
mus czekoladowy (przepis znajduje się tu, ale należy zmniejszyć o połowę ilość składników)
30-40 g orzechów laskowych
30-40 g bezy
Z ciasta francuskiego wykrawamy obręcz o średnicy 23-24 centymetrów (można też zrobić 3-4 mniejsze ciastka o średnicy 8-9 centymetrów). Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem o średnicy 22 cm (układamy tak, by ciasto wystawało około 1 centymetr na boki). Pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na upieczony i ostudzony spód nakładamy równomiernie warstwę musu czekoladowego, a następnie posiekane orzechy laskowe. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi bezami. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/ciasto-francuskie-z-musem-czekoladowym-orzechami-laskowymi-i-beza