Wykonanie
Moi
drodzy,dziś chciałabym Was zaprosić do
jagodowego raju. Od dawna wiadomo, że
jagody to samo zdrowie. W sezonie nie
mogę się im oprzeć. A jeśli tylko nadarza się taka okazja mrożę woreczek lub dwa na zimowe wieczory. Koktajl z
jagód... pierogi ... nie ma niczego lepszego.Dziś jednak chciałabym Wam przedstawić zupełnie inne, o
wile zdrowsze
jagodowe pasty od LiQberry . Produkcja tych past oparta jest na nowoczesnej technologii, która umożliwia przetarcie
owoców wraz z pestkami. Dzięki temu pasty otrzymują dodatkowe wartości odżywcze, które pierwotnie zamknięte są we wnętrzu nasion. Pasta z
jagody zawiera witaminy P, F, E, kwasy omega-3, jest w 100% naturalna, pozbawiona
cukru i konserwantów.
* zdjęcie ze strony http://superjagoda.pl/Pozytywne aspekty spożywania pasty jagodowej :Posiada właściwości przeciwutleniające;Pozytywnie wpływa na zdrowie oczu. Przeciwutleniające antocyjany zawarte w
borówce pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji siatkówki, a także mogą pomóc stabilizacji kolagenu w oku;Wpływa na prawidłową budowę i wzmacnia naczynia krwionośne i żyły;Chroni DNA,
białka i lipidy przed stresem oksydacyjnym;Wspiera układ pokarmowy. Chroni błony śluzowe żołądka oraz reguluje pracę jelit;Dzięki zawartości flawonoidów i chromu działa redukuje poziom glukozy we
krwi;Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu węglowodanów, tłuszczów oraz
białek.Jest przyswajalna przez organizm w 100% (
jagody w około 40%).W celach zdrowotnych producent zaleca spożywanie 1 łyżki 30 minut przed posiłkiem, 2-3
razy dziennie. Oczywiście pasta taka nadaje się doskonale również jako baza wspaniałych śniadań, kolacji czy zdrowych deserów (z zastrzeżeniem spożywania jej na zimno, aby nie straciła swoich właściwości). Niedługo na blogu pojawią się najróżniejsze propozycje kulinarne z pastą z
czarnej jagody. Zaglądajcie, będzie pysznie i zdrowo.Na to chwilę odsyłam Was do strony producenta, gdzie oprócz pasty z
czarnych jagód, którą mam okazję testować znajdziecie również pastę z brusznicy i
żurawiny.http://superjagoda.pl/