Wykonanie
Powinnam zapisać się do AM (anonimowi "mangoholicy")...uzależniłam się od tego
owocu i jem go praktycznie codziennie...niekiedy trudno go dostać, ale wtedy "poluję" na nie w naprawdę oddalonych sklepach. W związku z tym, że pojawi/pojawiło się na naszej stronie kilka przepisów z
mango, postanowiłam przygotować post praktyczny: jak
mango pokroić.Koktajl
mango lassi - przepis .Zdrowy deser z
mango i nasionami chia - przepis.1. W środku
mango znajduje się pestka, należy wyczuć jej brzeg nożem i odkroić bok
owocu zaraz obok niej.
2. To samo zrób z drugim
bokiem.
3. Odkrój miąższ
owocu przy pestce, obierz ze skórki.
4. Oba boki natnij wzdłuż i wszerz.
5. Wywiń skórkę. Powstałe kostki odetnij od skórki za pomocą noża.
:)