Wykonanie
Radość była wielka!Warto szukać, próbować, smakować, psuć i wyrzucać... i znowu próbować. ;)Czasem rodzą się cudeńka, które cieszą oczy i podniebienie.Tak jak dziś.Zdrówka Synku Mój!:)

Składniki:
mleczko kokosowe (lub
ryżowe,
sojowe itp.) 1 duża puszka (400ml)
ksylitol (lub inny słodzik, do smaku)dowolne naturalne
soki lub pulpy ze świeżych
owoców np:
sok marchwiowo-brzoskwiniowysok wiśniowysok winogronowydowolne
owoce do ozdobyagar agar

Wykonanie:Mleczko zagotuj ze słodzikiem (do smaku), dodaj 2 łyżeczki agaru i lekko przestudź, wlej do silikonowych foremek nie wypełniając ich po brzegi.

Zagotuj w kilku garnuszkach po 1/2 szklanki soku lub pulpy owocowej w różnych kolorach,dodaj 1/2 łyżeczki agaru (do kwaśnych
owoców 1 płaską łyżeczkę agaru),pogotuj jeszcze sekundę i dowolnie wypełniaj silikonowe foremkiprzeplatając kolory
owocowe z mleczkiem.

Agar agar szybko tężeje nawet w niezbyt niskiej temperaturze.Jeśli zdarzy Ci się, że część przygotowanego płynu za wcześnie zastygnie,wystarczy podgrzać go w garnuszku i użyć ponownie.Takie czary tylko z agarem.:)

Gotowe!

Ciao!:)