Wykonanie
Tęskni mi się za górami, za czystym powietrzem i szumem wysokiego lasu. W górach czuję, że żyję. I wcale nie narzekam, że mięśnie odmawiają posłuszeństwa, ani że pot leje się z czoła. Iść tam wysoko, by w końcu dosięgnąć szczytu - to nasz cel. Może jeszcze w te wakacje...
Póki co przywołuję wspomnienia
oscypkami z grilla z
borówką - moje ulubione. Zapraszam!
SKŁADNIKI:-
oscypek-
borówka KROKUS- grillPRZYGOTOWANIE:
Oscypka grillujemy z obu stron na rozgrzanym grillu (ewentualnie elektrycznym lub patelni), aż zmięknie i lekko się przyrumieni. Podajemy z
borówką lub
żurawiną, jak kto woli.
Osobiście polecam
borówkę z firmy Krokus . Wypróbowałam wiele słoiczków innych firm jednak ta jest najlepsza. Nie jest za słodka ani za kwaśna, idealna do
oscypków. Taka jak lubię!A tak wygląda wersja z grilla elektrycznego :)