Wykonanie
Dania z
makaronu zawsze są mile widziane na naszym
stole. Bo przecież jest smaczny, a do tego bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdza się w zapiekankach, daniach z sosami ale też i w sałatkach. Nigdy się na nim nie zawiodłam:)Dziś ze względu na brak czasu wypróbowałam nowy sos warzyno -
pieczarkowy Tarsmak . Jest smaczny na zimno i na ciepło. W jego składzie nie znalazłam nic podejrzanego, tylko warzywa,
przecier pomidorowy,
ocet, troszkę
skrobi i
przyprawy. Warto zawsze
mieć słoiczek w lodówce w razie nagłego głodu. Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 200 g ulubionego
makaronu- puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym-
ser do posypaniaPRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sos przelewamy do rondelka, dodajemy odsączonego
tuńczyka i podgrzewamy. Na talerzu układamy ugotowany
makaron, zalewamy go sosem z
tuńczykiem i posypujemy
żółtym serem. Smacznego!