Wykonanie
Uwielbiam wszelkie
kawowe smaki, w ciastach, deserach, napojach, taka
kawa jest idealna na teraźniejsze upały, doskonale chłodzi i pobudza do działania, dodatek pysznego
kawowego likieru Canari Henkell & Co.Vinpol który dostałam w ramach testowania i gałka
waniliowych lodów podkręca jej rozkoszny smak, polecam dla dorosłych! Pycha!
Składniki:200 ml mocnej naturalnej
kawy1 szklanka kostek
lodu kawowego (z naparu
kawy)300 ml
mleka 3,2 %100 ml
likieru kawowego CANARI1 łyżka
brązowego cukru trzcinowego
lody wanilioweposypka czekoladowaZaparzoną
kawę bez fusów mieszamy z
cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z
mlekiem, wlewamy
kawowy likier.Do wysokich szklanek wkładamy
kawowe kostki
lodu , wlewamy
kawę, dodajemy po gałce
lodów waniliowych, posypujemy
posypką czekoladową do deserów.Podajemy od razu po przyrządzeniu.Życzę smacznego :-)Jeśli chcecie zapoznać się z bogatą ofertą firmy Henkeel & Co. Vinpol zapraszam do odwiedzenia strony KLIK w ofercie są różne
alkohole.
Likiery Canari które dostałam występują w wielu smakach:Tiramisu, Coconut-Milk,
Pina colada, Toffee, Coffe, każdy znajdzie tam swoje ulubione smaki, moja paczuszka wyglądała tak :
Likiery te na pewno znajdą zastosowanie w niejednym moim wypieku. Polecam!
http://www.henkell-polska.pl/page_canari.html