Wykonanie
Ze względu na alergie i nietolerancje pokarmowe moich dzieciaków muszę "tworzyć" im zamienniki kupnych smakołyków, które zwierają masę chemii i innych szkodliwych substancji.Smarowidełka nie zrobiłam dużo, jest to wersja testowa.Z podanej niżej ilości wyszedł mały słoiczek delikatnie słodkiego masełka.

Składniki:- 0,5 szklanki
kokosu- 3 kostki
białej czekolady- 2 łyżki mielonych
migdałów- ok.3 łyżki
mleka kokosowego- łyżeczka
ksylitolu- pół łyżeczki karobu
Czekoladę rozpuściłam w ciepłym
mleku kokosowym.Wszystkie składniki miksujemy.Gdy masa jest za gęsta to można dodać jeszcze odrobinkę
mleka kokosowego.

Tutaj smarowidełko przed dodaniem karobu, też pysznie smakuje.

Już z karobem:

Niestety mój blender padłby gdybym nim zbyt długo miksowała, dlatego masa nie jest bardzo kremowa i jednolita.Oczywiście
biała czekolada nie jest składnikiem dozowolonym w diecie
paleo.