Wykonanie
Kiedyś zobaczyłam w jakimś filmie jak kobieta zajada się na śniadanie
grejpfrutem z karmelową "skorupką".Pozazdrościłam jej, bo ja albo spijałam świeżo wyciśnięty sok albo wyjadałam miąższ łyżeczką z środka bez dodatku
cukru ;)Pomyślałam sobie, że przecież to nie jest takie trudne...Kupiłam
grejpfruta, posypałam
cukrem, zapiekłam i już zajadałam się tym cudem, nawet dziecko ( z pomocą rodzica) dałoby radę;)

Składniki:
grejpfrut2-4 łyżeczki
cukru brązowegoPrzygotowanie:
Grejpfruta dokładnie umyć lub wyparzyć. Mimo iż nie będziemy używać jego skórki, to jednak karmel lubi spłynąć i pozostaje sporo sosu w naczyniu. Poza tym wolę jednak myć
cytrusy przed jedzeniem, użyciem itd.Przekroić
owoc na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Posypać połówki
cukrem i wstawić do nagrzanego do 200st C piekarnika.Piec ok 15 minut, aż
cukier całkiem się skarmelizuje. Ostrożnie wyjąć i podawać ciepłego.Smacznego ;)