Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ ›
Nori ›
Nori
morski wodorost jadalny z gatunku Porphyra, dostępny w postaci suszonych, sprasowanych płatów. Stosowany głównie w kuchni japońskiej do sporządzania sushi, jak również do dekoracji wielu innych potraw.fot: sxc.hu

Renata Targosz, 17 czerwca 2010 - 19:31Zobacz takżeDéglacerGlacer

Grenadine
GranatEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie