ßßß Cookit - przepis na Łosoś w cieście francuskim z morelami

Łosoś w cieście francuskim z morelami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ciasto francuskie
serek filadelfia
łosoś norweski wędzony 200g
Morele konserwowe ETERNO
Przyrządzanie:
Rozłożyć ciasto francuskie, pokroić w kwadraty.
Ułożyć na nim kawałek łososia. Posmarować go serkiem, na wierzchu ułożyć odcedzone i pokrojone w paski morele ETERNO.
Zawinąć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 st.C. przez około 15 minut.
Smacznego!
Rozgrzewające, zimowe danie z norweskiego wędzonego łososia dodajemy do akcji:
Łosoś norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę
(chociaż wyśmienicie smakuje na zimno!)
Źródło:http://przysmakieterno.blogspot.com/2012/11/osos-w-ciescie-francuskim-z-morelami.html