Wykonanie
Znacie lepszą przekąskę do filmu niż
chipsy i popcorn? Dzisiaj pierwszy raz przetestowałam maszynę do popcornu i jestem zachwycona! Część z
solą, część z karmelem... Jak zrobiłam karmel? Prościzna!
Składniki:popcornkilka
krówekodrobina
mlekaPopcorn można zrobić na trzy sposoby:- na patelni lub w garnku (smażyć na
oleju)- w mikrofali (są w paczce, która pęcznieje, trzymamy go w mikrofali tak długo, aż przestanie strzelać)- w maszynce do popcornu (dla mnie idealny, ale jeżeli ktoś uważa, że za suchy, można go polać roztopionym
masłem,
potem posolić)Rozpuszczam
krówki w odrobinie, aż do uzyskania jednolite masy. Lekko przestudzonym karmelem polewam popcorn. Prosto z maszyny, patelni lub mikrofali jest cieplutki!Wypróbujcie koniecznie!!!