Wykonanie
            

Składniki:
gorzka czekolada,
truskawki w 
syropie (mogą być z kompotu).Przygotowanie:

Przygotować silikonową formę z dowolnymi kształtami wgłębień.
 Czekoladę
Czekoladę rozpuścić i pędzelkiem nanieść na dno i boki wgłębień. Na dno dać grubszą warstwę 
czekolady. Włożyć do lodówki. Gdy 
czekolada zastygnie boki jeszcze raz wysmarować 
czekoladą i ponownie włożyć do lodówki.Warstwa 
czekolady nie może być zbyt cienka, ponieważ sok z 
truskawek będzie wypływał.
 Truskawki
Truskawki pociąć na mniejsze kawałki i włożyć do foremki, do każdego wgłębienia - tak by jeszcze pozostało miejsce na warstwę 
czekolady.Nałożyć ostatnio warstwę 
czekolady i włożyć do lodówki. Gdy 
czekolada będzie już twarda, powoli wyciągać pralinki.Nie trzymać zbyt długo w lodówce, ponieważ 
czekolada zacznie robić się biała.Smacznego!!!