Wykonanie
Czemu nie.Ten jednak nie będzie szalowy, ani odlotowy ani nawet dobry nie jest ale za to wzmacniający i pomocny w problemach gastrycznych oraz innych przypadłościach ...świetnie pomaga na mdłości i zgagi.
Napój można przygotować z korzenia
imbiru, umytego i pokrojonego w plasterki, zamoczonego we wrzątku pod przykryciem na 10 do 15 minut (jeszcze najlepiej aby nie był pochodzenia chińskiego) lub z gotowego preparatu sproszkowanego, który można zakupić w aptekach lub w sklepach ze zdrową żywnością lub w internecie oczywiście :-).Sproszkowany
imbir wsypujemy do kubka i zalewamy wrzątkiem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.Aby smak mikstury nie był przykry (ja tam imbirek bardzo lubię, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest w stanie wypić ten
napój o specyficznym dość smaku - no ale kochani - czego się nie robi dla zdrowotności? :-) ) możecie dodać odrobinę
soku z cytryny.
Napój proponuję, a inni zalecają wypić do dna i przyznam się Wam, że pomaga :-)