Wykonanie
Po raz pierwszy piłam go uuuu chyba ... kilkanaście lat temu.Była wtedy "
moda" na przyrządzanie wszelakich domowych
advokatów i
likierów. Jednak przepis poszedł w zapomnienie i dopiero ostatnio pokusiłam się przygotować go własnoręcznie w domu.Cóż powiedzieć? ...Niebo w gębie!Piękny kolor i aromat, odpowiednio słodki, niezbyt mocny ... ot taki"babski" trunek na "babskie" spotkanie :))


Składniki:600 ml skondensowanego
mleka niesłodzoneg ookoło 300 gramów kukułekok 300-350 ml
wódki (w zależności od upodobań, jeśli lubimy mocniejsze trunki dodajemy większą ilość
alkoholu)

Wykonanie:Kukułki wkładamy do garnka, zalewamy
mlekiem i gotujemy na malutkim ogniu, aż
cukierki nam się rozpuszczą. U mnie trwało to ok 30 minut. Mieszamy łyżką od czasu do czasu, bo mogą nam się trochę przyklejać do dna. Po całkowitym rozpuszczeniu się
cukierków płyn studzimy. Następnie dolewamy do niego
alkohol, przelewamy do butelki i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 dni.Po tym czasie delektujemy się pysznym
likierem.