Wykonanie
Jesienne jabĹka - najbardziej polskie z owocĂłw...krĂłlujÄ
teraz w sklepach.Najlepiej kupowaÄ polskie - sÄ
taĹsze i smaczniejsze.„Zjedz jedno jabĹko dziennie, a lekarz nie bÄdzie ci wcale potrzebny” – to angielskie powiedzenie ma w sobie sporo prawdy.Dzisiaj proponuje Wam ciasto jabĹkowe...smacznego

SkĹadniki dla 6 osĂłb:Przygotowanie: 15 minutCzas pieczenia: 40 min. W temp. 180 st.C100 g
cukru (100 ml)1 opakowanie
cukru waniliowego180 g masĹa3
jajka1 ĹyĹźeczka aromatu migdaĹowego250 g mÄ
ki (500 ml)1 szczypta
soli½ opakowania
proszku do pieczenia3 jabĹka1 garstka migdaĹĂłwPrzygotowanie:• PodgrzaÄ piekarnik bez blachy do temp. 180 st. C• PosiekaÄ jabĹka w kostkÄ.• W DuĹźej misce do ciasta Finezja wymieszaÄ
cukier i masĹo. DodaÄ po kolei şóĹtka. WlaÄ aromat migdaĹowy, dodaÄ mÄ
kÄ, sĂłl i
proszek do pieczenia.• Dobrze wymieszaÄ SilikonowÄ
ĹyĹźkÄ
i dodaÄ jabĹka.• PoĹoĹźyÄ formÄ Silikonowy KrĂłl na zimnÄ
blachÄ i wlaÄ ciasto do formy.• PosypaÄ posiekanymi migdaĹami.• Piec przez ok. 40 min. W temp. 180 st.C. PozostawiÄ do wystygniÄcia przed wyjÄciem z formy.Przepis bierze udziaĹ w durszlakowej akcji kulinarnej:/ĹşrĂłdĹo tupperware/