ßßß
SkĹadniki dla 6 osĂłb:Przygotowanie: 15 minutCzas pieczenia: 40 min. W temp. 180 st.C100 g cukru (100 ml)1 opakowanie cukru waniliowego180 g masĹa3 jajka1 ĹyĹźeczka aromatu migdaĹowego250 g mÄ
ki (500 ml)1 szczypta soli½ opakowania proszku do pieczenia3 jabĹka1 garstka migdaĹĂłwPrzygotowanie:• PodgrzaÄ piekarnik bez blachy do temp. 180 st. C• PosiekaÄ jabĹka w kostkÄ.• W DuĹźej misce do ciasta Finezja wymieszaÄ cukier i masĹo. DodaÄ po kolei şóĹtka. WlaÄ aromat migdaĹowy, dodaÄ mÄ
kÄ, sĂłl i proszek do pieczenia.• Dobrze wymieszaÄ SilikonowÄ
ĹyĹźkÄ
i dodaÄ jabĹka.• PoĹoĹźyÄ formÄ Silikonowy KrĂłl na zimnÄ
blachÄ i wlaÄ ciasto do formy.• PosypaÄ posiekanymi migdaĹami.• Piec przez ok. 40 min. W temp. 180 st.C. PozostawiÄ do wystygniÄcia przed wyjÄciem z formy.Przepis bierze udziaĹ w durszlakowej akcji kulinarnej:/ĹşrĂłdĹo tupperware/