ßßß
składniki (15 sztuk):300 g czekolady (słodkiej, gorzkiej lub białej)40 g wiórek kokosowych20 ml gęstego likierusilikonowa foremka do pralinek10 0 g czekolady r ozpuścić w kąpieli wodnej. Przy pomocy pędzelka pokryć czekoladą dno i ścianki otworów w foremce. Schłodzić przez chwilę w lodówce. Czynność powtórzyć kilka razy tak, aby nie było prześwitów (3 - 4 razy).W tym samym czasie przygotować nadzienie. Rozpuścić drugą tabliczkę czekolady i przestudzić. Dodać do niej likier oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wstawić do lodówki na ok. 10 minut. Nadzienie wkładać do otworów pokrytych zastygniętą czekoladą. Roztopić pozostałą tabliczkę i ostudzić. Czekoladą pokryć nadzienie pralinek tworząc im dno. Przechowywać w lodówce.Smacznego! :)