Wykonanie
Szybki przepis na małe, domowe
czekoladki z nadzieniem! :)

składniki (15 sztuk):300 g
czekolady (słodkiej, gorzkiej lub białej)40 g wiórek
kokosowych20 ml gęstego
likierusilikonowa foremka do pralinek10 0 g
czekolady r ozpuścić w kąpieli
wodnej. Przy pomocy pędzelka pokryć
czekoladą dno i ścianki otworów w foremce. Schłodzić przez chwilę w lodówce. Czynność powtórzyć kilka
razy tak, aby nie było prześwitów (3 - 4
razy).W tym samym czasie przygotować nadzienie. Rozpuścić drugą tabliczkę
czekolady i przestudzić. Dodać do niej
likier oraz
wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wstawić do lodówki na ok. 10 minut. Nadzienie wkładać do otworów pokrytych zastygniętą
czekoladą. Roztopić pozostałą tabliczkę i ostudzić.
Czekoladą pokryć nadzienie pralinek tworząc im dno. Przechowywać w lodówce.Smacznego! :)
