Wykonanie
Od kilku dni pogoda codziennie serwuje nam dawkę
słonecznych promieni. Nareszcie czuć pełnię lata za oknem. Upały bywają jednak męczące. Na szczęście istnieją sposoby na przetrwanie w gorące dni - jednym z nich jest nawadnianie organizmu. Gdy temperatury wskazują ponad trzydzieści stopni, pragnienie najlepiej
gaszą domowej roboty lemoniady oraz smoothie, dlatego mam dzisiaj dla Was przepis na bardzo smaczne,
owocowe połączenie sezonowych
wiśni z bardziej egzotycznym
ananasem.
Składniki:2 szklanki wydrylowanych
wiśni1/3 świeżego
ananasawoda niegazowanaopcjonalnie cukier/miód/stewia do smakukostki
loduPrzygotowanie:
Ananasa obieramy, usuwamy łykowaty i twardy środek, kroimy w dużą kostkę. W blenderze z funkcją kruszenia
lodu umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!Celowo nie podaję ilości
wody ani składnika słodzącego, ponieważ zależy ona od Waszych indywidualnych upodobań. Ja swojego smoothie nie słodziłam, aby pozostało bardziej orzeźwiające, natomiast
wody dolałam około 400 ml.