Wykonanie
Postanowilam uwolnic Was od natloku pierniczkow, ciast, pierogow, zup
grzybowych i innych swiatecznych potraw i zaproponowac fantastyczna przekaske, ktora w wiekszej ilosci
moze stanowic doskonale danie
glowne. Dzieki temu, ze jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, z pewnoscia idealnie nada sie na te bardzo zabiegane i zapracowane dni.Przepis na te cudowne zapiekane tortille podpatrzylam jakis czas temu u brata K. Byly one tak cudowne, ze zaraz po powrocie przygotowalam je u sibie, a teraz postanowilam sie nimi z
Wami podzielic.
Skladniki :4 tortille
mozzarella pokrojona w plastryduzy, dojraly
pomidor, pokrjonoy w plastryzielone pesto (dobrej jakosci)sol,
pieprzPrzygotowanie :Tortille posmarowac pesto, na srodku placka ulozyc plastry
mozarelli, a na niej
pomidora, posolic i popieprzyc. Tortille zrolowac, zaginajac brzegi do wewnatrz. Zapiekac w piekarniku przez kilkanascie minut, az tortille lekko sie przyrumienia. Ja zapieklam je na elektrycznym grilu, dlatego sa nieco splaszczone;) Gotowe! Szybkie, proste, pyszne!
Smacznego!