Wykonanie
Pierwszy przepis w Nowym Roku to prawdopodobnie najprostszy przepis na świecie:)Zaskakująco dobre…Bardzo zdrowe…

W internecie pełno jest przepisów na
chipsy z
jarmużu a więc mój wpis nie będzie oryginalny:)Dla mnie jednak
jarmuż w formie
chipsów to prawdziwe kulinarne odkrycie:)Żałuję, że dopiero wczoraj…
Jarmuż to
dziwna roślina.W zależności od tego, czy jest gotowana, czy smażona, czy pieczona, smakuje zupełnie inaczej.Dla mnie najlepszy smak
jarmużu wydobywa gorący piekarnik.Jeśli nie próbowaliście - polecam!Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:
jarmużoliwa z oliwekPrzygotowanie:
Jarmuż opłukać, osuszyć.Wyciąć grube włókna.Liście podzielić na małe kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Każdy kawałek posmarować niewielką ilością
oliwy z oliwek za pomocą pędzelka.Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez kilka - kilkanaście minut(
chipsy trzeba dość intensywnie sprawdzać, aby się nie przypaliły, ponieważ będą niesmaczne).Smacznego!