ßßß

Od razu wzięłam się do testowania ponieważ bardzo lubię kwas chlebowy. Przypomina mi on wakacje na Ukrainie kiedy to zimnym kwasem prosto z beczkowozu najlepiej dało się ugasić pragnienie. Dotychczasowe kilkukrotne próby kupna kwasu w Polsce, który choć trochę przypomina oryginał niestety kończyły się fiaskiem. Kwasy, które kupowałam były mega słodkie i karmelowe, z tym jest inaczej. Jak dla mnie razowy kwas chlebowy umiarkowanie słodki, lekko gazowany. Dużym plusem jest jego naturalność i brak sztucznych dodatków. Najlepiej smakuje schłodzony. Jak dla mnie świetny napój na gorące dni. To moja opinia, ale od osób którym dałam kwas do testowania usłyszałam różne i nie raz skrajne opinie szczególnie jeśli chodzi o słodkość. Oto nie które opinie:- stanowczo za słodki,- smak śliwki jest zbyt wyczuwalny,- smak śliwki jest zbyt "wędzony",- 4 latek wypił nam całą buteleczkę tylko po łyczku spróbowaliśmy,- podobał mi się smak, nie jest zbyt słodki- smak śliwkowy to miłe urozmaicenie w ofercie kwasów- podoba mi się zawartość naturalnych składników- idealny na słodkość- przyjemne nagazowanie napoju- smak żurawiny delikatnie wyczuwalnyzdjęcie z jednej z degustacji
Po spróbowaniu 3 smaków ustawiłam je w tej kolejności: razowy kwas chlebowy z żyta i jęczmienia, razowy kwas chlebowy żurawinowy, razowy kwas chlebowy śliwkowy.