Wykonanie
Szare i typowo jesienne są ostatnie poranki. Nie dajmy się ponieść tej melancholijnej aurze i zacznijmy dzień od zdrowego i jednocześnie pomysłowego śniadania. Ja właśnie dziś tak zrobiłam, przygotowując rano domowy
budyń z dodatkiem
kaszy manny i
truskawkowego dżemu. Nic dodać, nic ująć, a właściwie powinnam napisać, że to niebo w gębie :)Przepis ten bierze udział w konkursie „Dżem dobry, pobudka” organizowanym przez firmę Łowicz w serwisie durszlak.plSkładniki:2 szklanki
mleka2
żółtka2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
kaszy manny2 łyżki
dżemu truskawkowego Łowicz1/3 łyżeczki
stewii2
ciasteczka wielozbożowePrzygotowanie:Większość
mleka zagotowałam, a pozostałą jego część wymieszałam dobrze z pozostałymi składnikami i dodałam do gotującego
mleka. Przytrzymałam na ogniu jeszcze około 1 minuty i wlałam do salaterek. Wierzch posypałam pokruszonymi
ciasteczkami wielozbożowymi.Jest to śniadanie bardzo łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie niebanalne w smaku. Ja polecam!