Wykonanie
Czy Wam też zostają różne składniki z obiadu i zastanawiacie się co z tym zrobić? U mnie było tak w przypadku zbyt dużej ilości ugotowanej
kaszy jęczmiennej. Ale idąc za zasadą, że jedzenie marnować się nie może, użyłam
kaszy w dzisiejszym śniadaniu.

Składniki:30 gram
kaszy (1/3 woreczka)1 szklanka
mleka1 łyżka
syropu z agawyGarść
winogronPrzygotowanie:
Kaszę miałam już ugotowaną więc ten etap przygotowań miałam za sobą. Wlałam
mleko do małego garnka, dodałam ugotowaną
kaszę i dodałam
syrop z agawy. Poczekałam aż
mleko z
kaszą się zagotuje i na minimalnym ogniu gotowałam jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Przelałam wszystko do miseczki i dodałam pokrojone na połówki
winogrona. Śniadanie na bazie
kaszy jęczmiennej gotowe J