ßßß Cookit - przepis na Truskawki- jemy, jemy, jemy:)!

Truskawki- jemy, jemy, jemy:)!

nazwa

Składniki

Wykonanie

Polskie lato chyba słynie z truskawek, każdy je lubi wcinać bez umiaru- i bardzo dobrze bo są źródłem wielu witamin, ich spożywanie pozytywnie wpływa na skórę. Ponad to posiadają bardzo dużo: witaminy C, żelaza, fitocydy, bromeliny, soli organicznych. Wymienione składniki powodują, że mają następujące właściwości: poprawiają przemianę materii, oczyszczają jelita, mają korzystny wpływ na prawidłową florę bakteryjną. Polecane są dla kobiet, ponieważ: chronią przed anemią, poprawiają jakość włosów, skóry i paznokci, wzmacniają organizm. Dodatkowo są wielkim sprzymierzeńcem w walce z chorobami reumatycznymi.
Truskawki posiadają następujące wartości odżywcze:
kalorie- 28 kcal
białko- 0,7 g
tłuszcze- 0 , 4 g
węglowodany- 7 , 2 g
błonnik- 1 . 8 g
WNIOSEK: NIC TYLKO WCINAĆ BEZ UMIARU I KORZYSTAĆ PUKI SĄ JESZCZE W MIARĘ TANIE:)!
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/07/truskawki-jemy-jemy-jemy.html