ßßß Cookit - przepis na Karp smażony z cebulką

Karp smażony z cebulką

nazwa

Składniki

Wykonanie

Takiego karpia najlepiej lubię, jest smaczny i aromatyczny. Smażę go zawsze na klarowanym maśle, aby lepiej podkreślić jego doskonały smak.
Składniki:
1 sztuka karpia ok. 1 kg
3 cebule
klarowane masło
wegeta
Wykonanie:
Karpia patroszymy, czyścimy, a następnie kroimy w dzwonka. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki masła i układamy cebulę a następnie układamy rybę. Smażymy na lekkim ogniu. Podduszonego karpia przekładamy na drugą stronę z pomocą łopatki. Posypujemy wegetą i dosmażamy pod przykryciem.
Smacznego!
Źródło:http://przepisy-misiaczek.blogspot.com/2013/10/karp-smazony-z-cebulka.html